Steeds vaker wordt domotica toegepast in de zorg. Domotica is simpelweg het automatiseren van een woning. Door domotica te integreren wordt de kwaliteit van wonen en leven verhoogd. Door de toepassing van domotica in de zorg wordt de zelfstandigheid van de zorgbehoevende verhoogd, en kunnen zorgbehoevende langer zelfstandig blijven wonen. Morelight is ervaren op het gebied van domotica in de zorg, en levert domotica met een hoog bediengemak.

Zelfstandigheid door domotica

De toepassing van technologie in de zorg is sterk in opkomst. Domotica is een mooi systeem wat het mogelijk maakt dat bijvoorbeeld ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Door de toepassing van domotica kan de verlichting, temperatuur en audio/video centraal geregeld worden met een Ipad. Maar ook specifiekere wensen zoals het openen en sluiten van gordijnen of deuren kunnen met uw Ipad bediend worden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Morelight kijkt samen met u naar uw specifieke wensen om uw leef comfort te vergroten.

Inspiratie domotica

Domotica en verschillende zorginstellingen

Van verzorgingshuizen tot geestelijke gezondheidszorg en verpleeghuizen domotica kan overal worden toegepast. In zorginstellingen maakt domotica het mogelijk om patiënten vanaf een afstand te monitoren, bijvoorbeeld met luistersystemen of bewegingssensoren die aangeven wanneer iemand onrustig is of een ruimte verlaat. Hierdoor kan personeel efficiënter worden ingezet. Dit is een goede oplossing voor het personeelstekort in de zorg. De meest gebruikte toepassingen van domotica in de zorg zijn sensoren, belmatten, deurvergrendelingen en camera’s. Toch is er veel meer mogelijk.

Zorgeloos met domotica

Door de toepassing van domotica in de zorg word de veiligheid vergroot. Maar het meest belangrijke is het feit dat de zelfstandigheid door domotica wordt vergroot. Domotica is levensloop bestendig en is functioneel. Daarnaast biedt domotica ook gewoon een hoop comfort. Morelight adviseert, begeleidt en levert alles op gebied van domotica, audio/ video en verlichting. Morelight is meer dan licht alleen.

Zorg Morelight
Domotica in de zorg
crestron camera
crestronscherm

Kennis, creativiteit en professionaliteit… Een ware beleving rondom verlichting.

Vrijblijvend advies >