De eerste Morelight Rally, een groot succes!

Op vrijdag 13 mei ging de allereerste Morelight Rally van start. Om half 10 werden ruim 50 klanten en relaties van Morelight ontvangen bij At Sea in Dronten. De dag begon goed met koffie en gebak op het terras en prachtig uitzicht over het Drontermeer.

 

Het welkomstwoord was aan Ben van de Bunt: “Deze rally is georganiseerd om iedereen te bedanken voor de prettige samenwerking door de jaren heen! We gaan er een TOP dag van maken!” De route is uitgestippeld door Ben van de Bunt en Anne Offenberg, voor twee mensen zonder richtingsgevoel was dit naar eigen zeggen een behoorlijke uitdaging. Leverancier Crestron heeft voor de eerste prijs van de Morelight Rally een grote prijs beschikbaar gesteld; een Pyng domotica systeem. Na een korte uitleg over de lelijke eendjes en het bekendmaken van de teams en startnummers ging de Morelight Rally echt van start.

Op de parkeerplaats van At Sea stonden 20 eendjes en kevers te stralen in de zon, klaar om een dagje uit te razen. Ook de weergoden waren ons goed gezind, 22 graden en strakblauwe lucht is perfect Rally weer. Gelukkig waren de meeste bolides voorzien van een open dak, want van airconditioning had men in 1970 nog niet gehoord.

De route ging van start in de richting van Nederlands bekendste kangoeroe en leidde verder door de smalle straten van voormalig vissersplaatsje Elburg. Met de eerste opdracht op 6.5 km, afstand konden de bestuurders eerst even wennen aan de eend. Het sturen zonder stuurbekrachtiging en het schakelen in de juiste versnelling bleek toch wat lastiger te zijn dan gedacht. De route leidde door verschillende dorpjes, met afwisseling van polders, weilanden, heide en bossen.

Halverwege de ochtendroute was het tijd voor een welverdiende pauze. Er stond een ijscokar speciaal voor de deelnemers klaar, bij inlevering van hun “ijscoupon” mochten ze kiezen uit verschillende soorten schepijs.

Tijdens de uitleg werd al verteld dat de eendjes en k80evers een geheel eigen wil hebben, en niet makkelijk te remmen zijn. Dit bleek later in de rit zeker geen overbodige instructie te zijn, de route leidde verschillende keren angstvallig dicht langs de waterkant.

De route vervolgde in de richting van landgoed Staverden, verscholen in een bosrijke omgeving. Bij Brasserie Staverden was een gedeelte van het terras afgehuurd en konden de deelnemers genieten van een heerlijke lunch in de zon. Na een tussenstop van ongeveer een half uur vertrokken de eerste enthousiaste teams alweer om hun route te vervolgen.

Het laatste gedeelte van de rally leidde door het centrum van het pittoreske Putten. Het was duidelijk dat niet iedereen hier ervaring mee had, in het centrum kwamen overal eendjes vandaan. Prima vermaak voor de mensen op het terras!

Uiteindelijk zijn alle eendjes zonder kleerscheuren weer bij At Sea gekomen en konden de punten worden geteld. De eerste prijs ging naar team “Ronnie & de Flex-bitches”. Zij mochten de Crestron Pyng domoticasysteem mee naar huis nemen en de felbegeerde beker. De tweede plaats ging naar team “Duck Off!” zij namen de beker en een heerlijk fles champagne in ontvangst. De derde prijs is gewonnen door team “Hurby”, ook zij gingen met de beker naar huis. De poedelprijs is gewonnen door team “Het hete eendje”, zij mochten een super grote badeend mee naar huis nemen als aandenken aan de Morelight Rally. Na de prijsuitreiking werd de BBQ aangestoken en de dag feestelijk afgesloten onder het genot van een drankje!

We kijken terug op een geslaagde dag. De Morelight Rally was een groot succes!

 

Bekijk HIER alle foto’s