Ben van de Bunt

Morelight wint internationale award!

Crestron Integration Award

Vorige week was de uitreiking van de “Crestron Integration Awards 2015”, een internationale onderscheiding voor bijzonder indrukwekkende projecten. Ben van de Bunt en Evert Hop van Morelight Ermelo hebben deze prijs gewonnen. Hun project, het appartement van een invalide man aanpassen met domotica waardoor de man zelfstandig kan blijven wonen, is bekroond met deze bijzondere internationale prijs.

Het winnende project

De man zit in een rolstoel en kan alleen zijn hand gebruiken. Door de toepassing van domotica (systeem voor huisautomatisering) kan de man ondanks zijn handicap zelfstandig blijven wonen in zijn appartement. Vanaf zijn Ipad kan hij zijn intercom bedienen, deuren openen, gordijnen sluiten, zijn verlichting regelen en zijn tv en muziekinstallatie gebruiken. Morelight heeft zijn zelfstandigheid vergroot en hem een stukje vrijheid gegeven.

Bijzondere onderscheiding

Dat de “Crestron Integration Awards” een bijzondere internationale prijs is, blijkt wel uit de voorgaande prijswinnaars wat varieert van luxe villa’s in Beverly Hills, tot ski recidense in Colorado, tot een koningshuis in de Sahyadri gebergte in India. De genomineerden voor deze prijs zijn projecten waarbij gebruik is gemaakt van Crestron technologie (gerenommeerd domotica systeem voor huisautomatisering). De inzendingen voor de Awards kwamen uit verschillende continenten, van Noord-Amerika, Zuid-Amerika, tot Europa en Azië. Met 68 deelnemers voor 10 categorieën vertegenwoordigden slechts twee bedrijven Nederland. Op de ISE exhibition in de RAI Amsterdam mochten Ben van de Bunt en Evert Hop de “Crestron Integration Awards 2015” voor de categorie “Best User Experience” in ontvangst nemen. Een kroon op het werk van de twee jonge ondernemers.